Huisgenoten

Logo Huis Helder

Huis Helder

Heeft een missie

Helderder met elkaar omgaan!

Wij zijn er van overtuigd dat communicatie en bijgevolg interactie beter kan. En dan vooral in situaties waar communicatie en interactie niet vanzelfsprekend is. Communicatie is het fundament van relaties en heldere communicatie draagt bij tot levenskwaliteit door betere relaties en meer rust in het hoofd.

Veerle Vantorre

Loopt met je mee

Ik weet nog goed dat ik voor mijn studies logopedie koos met de ambitie moeilijke communicatie tussen mensen te verbeteren. Toen dacht ik vooral aan allerlei zaken die de de verstaanbaarheid beïnvloeden. Zoveel jaren verder ben ik super content dat het effectief die communicatie is waar ik me elke dag mee mag bezig houden. Bij ontwikkelingsstoornissen draait het echter vaak niet rond verstaanbaarheid, maar wel om begrip. Begrijpen van gedrag, begrijpen van communicatieve intenties, begrijpen van een andere manier van denken, begrijpen van technieken en zo meer.

In mijn werkende jaren als logopediste en nadien als lesgever en begeleider, heb ik geleerd verheldering te bieden op al die verschillende domeinen. Want verheldering leidt tot begrip. Begrip leidt tot duidelijkheid. En duidelijkheid tot rust.  

Als ik niet bezig ben met Huis Helder kan je me vinden in mijn praktijk, waar ik mensen met autisme begeleid. Of onderweg naar één of andere hobby van mijn zonen, je kent dat wel. Ofwel met mijn loopschoenen aan in het bos. Verder ben ik graag creatief bezig, wat dan  resulteert in gebak of zelfgenaaide spulletjes of een steeds veranderend interieur. That’s me.

Wil je weten wat ik allemaal al gedaan heb?  Klik op deze  professionele link en laat je verbazen.

Steven Degrieck

Maakt je wegwijs in onze cursussen

Met een opleiding orthopedagogie op zak gepokt en gemazeld in autisme. Weet als geen ander complexe zaken eenvoudig en helder voor te stellen.

Van opleiding orthopedagoog, van beroep altijd opleider geweest. Eerst als leerkracht in een school voor kinderen met autisme. Daarna als opleider van professionelen werkzaam met mensen met autisme. Een groot deel daarvan als oprichter, co-directeur maar vooral bezieler van Autisme Centraal. Nu op een missie met Huis Helder om mensen vaardiger te maken in heldere en concrete communicatie. In de loop der jaren gespecialiseerd in autisme en verstandelijke beperking en ook zintuiglijke problemen. Verder auteur van vele, erg toegankelijke, publicaties rond autisme. 

Naast een passie voor het delen van kennis ook heel graag bezig met het tot zich nemen van allerlei kennis, maar ook een lekkere vegetarische maaltijd of een goed glas wijn. Verder vaak al wandelend of fietsend te vinden.

Wil je weten wat ik allemaal al gedaan heb?  Klik op deze  professionele link en laat je verbazen.

Sylvia Van der Hauwaert

Gaat samen op avontuur

Tijdens mijn master in de beeldende kunst heb ik vooral een nieuwe taal geleerd. Een beeldende taal. Ik vind het dan ook fantastisch om deze beeldende taal te gebruiken om iets te verhelderen. Ondertussen heb ik heel wat ervaring in grafische vormgeving en motion design, die ik bij Huis Helder kan inzetten voor webdesign en montage van de online pakketten. Ik heb de eer om hier de verpakking te maken van een prachtig product.

Daarnaast vind ik het super om in de tuin bezig te zijn of met de kindjes op avontuur te gaan. Het leven is een reis en je mag gerust verdwalen.

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.