Podcast

Studio Helder

Welkom bij Studio Helder, de podcast van Huis Helder. Hier gaan we dieper in op wat ons bezighoudt binnen het brede thema van ontwikkelingsstoornissen. Soms stellen we vragen, soms geven we antwoorden, maar altijd zoeken we verdieping op. 

Nieuwsgierig? Luister hier naar de eerste aflevering waarin we alvast Huis Helder voorstellen.

Studio Helder

Beluister de podcasts ook op spotify, google podcasts en apple podcasts

Moet seksuele opvoeding anders bij mensen met autisme? Of doe je maar beter gewoon gewoon? Jeroen Dewinter geeft meer informatie vanuit zijn expertise als klinisch psycholoog.  

De zoektocht naar werk is niet vanzelfsprekend als je autisme hebt. Vele mensen trachten deze zoektocht te vereenvoudigen. Het gesprek met Elke Janssens van Emino werd een pleidooi voor meer werk op maat. Voor iedereen!

Ted Oonk en Marieke Vandecasteele, beide beeldend kunstenaars met een zus/broer met een beperking, gaan in deze podcast in gesprek over de gevolgen van die labels op het gezin en over hun zienswijze op de gebruikelijke zwart-wit interpretatie van beperking.

In de podcast wordt verwezen naar het werk van deze kunstenaars. Nieuwsgierig? Check dan deze linken: 

View of Lode’s Code | Journal of Anthropological Films (uib.no)

TED OONK / VISUAL ARTIST / WORKS / this is not about you

Veel luisterplezier!Hier een inkijk in het project van Marieke Vandecasteele en Ted Oonk

Meer weten over dit onderwerp? Dan is deze e-learning misschien iets voor jou: ‘Waakzame zorg’

Meer weten over oplossingsgericht werken bij mensen met autisme? Dan is deze e-learning misschien iets voor jou: ‘Oplossingsgericht werken bij mensen met autisme’

Meer weten over zintuiglijke problemen? Dan is deze cursus misschien iets voor jou: ‘Over- en onderprikkeling aanpakken’

Download hier een overzicht van de tips

De podcast zit boordevol tips. We hebben het voor jou makkelijk gemaakt en de belangrijkste tips nog eens neergeschreven. Je kan dit document hier downloaden.

Je kan deze podcast ook beluisteren op spotify, google podcasts en apple podcasts

Als eerste de nieuwe podcast beluisteren?

Laat hier je e-mailadres achter en je krijgt een mailtje van ons van zodra er een nieuwe podcast klaar is. Makkelijk toch?

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.