Autisme in een notedop

Wat fijn dat je hier bent!

Wij kijken er al naar uit om je te mogen verwelkomen op onze cursus. Hieronder kan je alle hoofdstukken en lesmateriaal van dit pakket bekijken. Omdat we in deze cursus steeds verder bouwen op wat er in eerdere hoofdstukken aan bod komt, is het belangrijk om de cursus in de juiste volgorde af te werken. Je kan pas naar een volgend hoofdstuk gaan als je het vorig hoofdstuk volledig bekeken hebt. Vergeet het nadien niet aan te duiden als voltooid.

Autisme in een notedop

Communiceren doe je niet zomaar. De boodschap die je uitzendt, is altijd bedoeld om één of ander effect te veroorzaken. Je wil bevestiging krijgen, een antwoord te weten komen, banden aanhalen, dingen vermijden enzovoort. Dit zijn communicatiefuncties.  De meeste kinderen leren al heel vroeg in hun ontwikkeling dat ze met geluiden, gebaren of woorden een effect veroorzaken. Dit motiveert hen om te blijven communiceren. Maar bij sommige kinderen blijft dat inzicht achterwege. Sommigen praten wel, maar communiceren niet. Of ze communiceren op een rigide manier.  In deze e-learning kom je te weten wat je kan doen om communicatiefuncties in de verf te zetten en aan te moedigen wanneer die ontwikkeling niet vanzelf verloopt.

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.