Waakzame zorg

Wat fijn dat je hier bent!

Wij kijken er al naar uit om je te mogen verwelkomen op onze cursus. Hieronder kan je alle hoofdstukken en lesmateriaal van dit pakket bekijken. Omdat we in deze cursus steeds verder bouwen op wat er in eerdere hoofdstukken aan bod komt, is het belangrijk om de cursus in de juiste volgorde af te werken. Je kan pas naar een volgend hoofdstuk gaan als je het vorig hoofdstuk volledig bekeken hebt. Vergeet het nadien niet aan te duiden als voltooid.

Waakzame zorg

Waakzame zorg is een toepassing binnen Nieuwe Autoriteit. Iedereen die met kinderen en jongeren werkt, heeft ondertussen ondervonden dat het een illusie is dat je het gedrag van de ander kan controleren. Waakzame zorg of verbindend gezag staat ervoor om aanwezig te zijn in het leven van de ander, het tonen van interesse met wie de ander omgaat. Het gaat echter niet om de vriend worden van de ander, het toont dat je bezorgd bent en dat je ook van daaruit grenzen en regels stelt.

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.