Emotieregulatie door het interoceptische zintuig

Wat fijn dat je hier bent!

Wij kijken er al naar uit om je te mogen verwelkomen op onze cursus. Hieronder zie je wanneer de cursus doorgaat. Je vindt hier ook de link naar de cursus. 

Datum

Datum

7/01/2025
Over wie?

Over Wie

Alle mensen met autisme, alle leeftijden, alle ontwikkelingsniveaus
locatie

Locatie

Online
Duur

Duur

Start om 20u
Duurt 1u30min
Do it together online

Lesvorm

Samen live online

Webinar

Emotieregulatie door het interoceptische zintuig

Jarenlang hadden we, ook vanuit de wetenschap, een verkeerd beeld van hoe emoties tot stand komen. Het is niet zo dat we eerst een emotie ervaren, die dan op haar beurt allerlei dingen teweegbrengt in ons lichaam. Het is eigenlijk omgekeerd: er gebeuren allerlei dingen in ons lichaam en die worden opgepikt door een van onze interne zintuigen, de interoceptie. Ons brein probeert dan die prikkels te interpreteren en de betekenis die we eraan geven is de emotie die we ervaren. Dit heeft natuurlijk wel heel wat gevolgen voor mensen die een zintuiglijk probleem hebben. Zij riskeren hun emoties niet goed te herkennen en dan zal de emotieregulatie ook veel moeilijker zijn. In dit webinar bekijken we wat de impact is van een niet goed werkende interoceptie op mensen met autisme en natuurlijk staan we ook stil bij de strategieën die we kunnen inzetten om ze daarbij te ondersteunen.

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.