Betutteling en afhankelijkheid vermijden in begeleiding

Wat fijn dat je hier bent!

Wij kijken er al naar uit om je te mogen verwelkomen op onze cursus. Hieronder zie je wanneer de cursus doorgaat. Je vindt hier ook de link naar de cursus. 

Datum

Datum

23/05/2023
Over wie?

Over Wie

Over het evenwicht tussen betutteling en volledige autonomie in de begeleiding van kinderen en volwassenen met autisme
locatie

Locatie

Online
Duur

Duur

Start om 20u
Duurt 1u30min
Do it together online

Lesvorm

Samen live online

Webinar

Betutteling en afhankelijkheid vermijden in begeleiding

Autonomie is belangrijk. Het draagt bij aan je zelfwaarde en geeft controle over het leven. Maar wat gebeurt er wanneer de kans op autonomie verstoord wordt door bijvoorbeeld autisme? Sommige mensen met autisme leggen elke beslissing in de handen van een ander of maken steeds dezelfde keuze. Vaak zien we dan dat ondersteuners, ouders, opvoeders in de valkuil trappen van betutteling. Waardoor afhankelijkheid ontstaat. In dit webinar bekijken we de extremen kunnen vermijden: namelijk volledige afhankelijkheid of juist te hoog gegrepen autonomie. Er zijn immers heel wat opties tussen beiden. In de begeleiding moeten we op zoek naar dat persoonlijk evenwicht. Hoe we dat kunnen doen, vertel ik je graag in dit webinar.

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.