Grip op begrijpen: autisme en ernstig tot diep verstandelijke beperking

Wat fijn dat je hier bent!

Wij kijken er al naar uit om je binnenkort te mogen verwelkomen op onze cursus. Hieronder zie je de praktische gegevens van waar en wanneer we je verwachten. Op het einde van de cursus krijg je ook een bewijs van aanwezigheid en een handige infographic die de cursus kort samenvat. Beide kan je na de cursus hier downloaden. 

Als je nog specifieke wensen hebt qua eten kan je dit ook via onderstaande formulier laten weten.

Tot binnenkort!

Geen zorgen, wij voorzien een lunch!

Voor een “Old school” cursus voorzien wij een lunch. Dit is steeds een gevarieerd vegetarisch aanbod. Dit is een bewuste keuze om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen en ons steentje bij te dragen om de klimaatopwarming tegen te gaan.

Als je bepaalde zaken niet kan eten, vul dan onderstaand formulier in. 

Allergieën? ... Laat het ons weten!

Datum

Datum

16/02/2023
Over wie?

Over Wie

Mensen met autisme en een ernstig tot diep verstandelijke beperking of met een jongen ontwikkelingsleeftijd
locatie

Locatie

Cultuurhuis Garenspinnerij Turfsingel 34, 2802 BC Gouda, Nederland
Duur

Duur

1 lesdag (9u30-16u)
Old School

Lesvorm

Samen in real life

Grip op begrijpen: autisme en ernstig tot diep verstandelijke beperking

Autisme komt voor op alle verstandelijke niveaus, ook bij mensen met een ernstig tot diep verstandelijke beperking. De combinatie van beide beperkingen maakt dat we vaak met de handen in het haar zitten. Waar we weten dat voor mensen met een autismespectrumstoornis voorspelbaarheid, verheldering en concrete communicatie belangrijk zijn, lopen we gezien de diepe verstandelijke beperking tegen de beperkingen aan van het begrijpen van onze communicatie. In deze cursus overlopen we op een heldere en concrete manier wat de mogelijkheden en beperkingen zijn, zowel op vlak van communicatie als het aanbod van activiteiten. dit zowel voor leefgroepen als klassen. We kijken naar de verschillende niveaus van begrijpen, waarbij uiteraard het sensatie en presentatie niveau het meest relevant zijn voor deze populatie. We kijken daarbij vooral naar de mogelijkheden én beperkingen voor het opstarten van een communicatiesysteem (op voorwerpniveau) voor mensen met autisme en een ernstige tot diepe verstandelijke beperking.

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.