Hoe van vrije tijd weer aangename tijd maken?

Wat fijn dat je hier bent!

Wij kijken er al naar uit om je te mogen verwelkomen op onze cursus. Hieronder zie je wanneer de cursus doorgaat. Je vindt hier ook de link naar de cursus. 

Datum

Datum

03/03/2021
Over wie?

Over Wie

Alle mensen met een cognitieve beperking (autisme, verstandelijke beperking, dementie…) die het moeilijk hebben om hun vrije tijd zinvol en ontspannend op te vullen. We richten ons op aanpassingen voor mensen die niet (of nauwelijks) kunnen lezen en schrijven.
locatie

Locatie

Online
Duur

Duur

1 lesdag (9u-15u30)
Do it together online

Lesvorm

Samen live online

Hoe van vrije tijd weer aangename tijd maken?

Je werkt in een klas in het speciaal/buitengewoon onderwijs. Of als begeleider op een leefgroep. Dan ken je vast wel het probleem van het invullen van de vrijetijdsmomenten. Sommige leerlingen of bewoners komen helemaal niet tot spel of zich bezighouden. Anderen kunnen dan weer niet stoppen. Sommigen willen alleen maar steeds hetzelfde doen. En soms ontspoort het helemaal in gedragsproblemen. Niet ons idee van een ontspannend vrijetijdsmoment!  Hoe pak je dit aan? Hoe ontdek je nieuwe interesses en leer je nieuwe vaardigheden aan? Hoe maak je vrijetijdsmomenten voorspelbaar en dus heel wat aangenamer? Hoe kan je een goed evenwicht vinden tussen zelf aanbieden en keuzes laten? Dit alles en nog veel meer overlopen we op een heldere manier. Je pauzes zal je wel zelf moeten invullen.

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.