Over- en onderprikkeling aanpakken

Wat fijn dat je hier bent!

Wij kijken er al naar uit om je binnenkort te mogen verwelkomen op onze cursus. Hieronder zie je de praktische gegevens van waar en wanneer we je verwachten. Op het einde van de cursus krijg je ook een attest dat je hier kan downloaden. Als je nog specifieke wensen hebt qua eten kan je dit ook via onderstaande formulier laten weten.

Tot binnenkort!

Geen zorgen, wij voorzien een lunch!

Voor een “Old school” cursus voorzien wij een lunch. Dit is steeds een gevarieerd vegetarisch aanbod. Dit is een bewuste keuze om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen en ons steentje bij te dragen om de klimaatopwarming tegen te gaan.

Als je bepaalde zaken niet kan eten, vul dan onderstaand formulier in. 

Allergieën? ... Laat het ons weten!

Datum

Datum

28/04/2022
29/04/2022

Over Wie

Alle mensen die last hebben van zintuiglijke problemen, van jong tot oud. Verstandelijk beperkt of normaal begaafd.

Locatie

De Punt nv, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge
Duur

Duur

2 lesdagen (9u30-16u)
Old School

Lesvorm

Samen in real life

Over- en onderprikkeling aanpakken

Last hebben van over- of ondergevoeligheden van de zintuigen kan leiden tot heel wat moeilijk te begrijpen en uitdagend gedrag. Agressie, angsten, weglopen, heel druk doen, bizarre stereotypieën, automutilatie… het zijn maar enkele van de mogelijke gevolgen van een zintuiglijk probleem. In deze tweedaagse overlopen we alle zintuigen en de specifieke gedragingen die we vaak zien bij een over- of ondergevoeligheid bij elk van de zintuigen. Dit helpt al heel veel om beter zicht te krijgen op het waarom van het gedrag. Van daar uit bekijken we dan tal van praktische strategieën die we kunnen toepassen om voor mensen met een zintuiglijk probleem en hun omgeving het leven aangenamer te maken.

Een abonnement op onze e-learnings?

Via een e-learning abonnement krijgt je school of voorziening een jaar lang toegang tot een variatie aan e-learningpakketten.