E-learning trajecten, cursussen en interne vormingen

Op locatie, op de werkvloer of online… geven wij tips aan professionelen om helder en concreet te communiceren bij verschillende doelgroepen. Ons handelsmerk? Vanuit een theoretische basis formuleren wij praktische tips waar je onmiddellijk iets mee kan doen op de werkvloer of in jouw begeleidingen. Bekijk hier ons hele aanbod.

E-learning

In dit educatief pakket krijg je een helder overzicht van alle zintuigen en de problemen die zich daarop kunnen voordoen. Dat zal je al een heel eind op weg helpen om beter te begrijpen welke nood er achter het soms moeilijke gedrag zit. We bespreken ook 9 concrete strategieën die je kan toepassen om beter om te gaan met deze zintuiglijke problemen. Bekijk dit e-learning traject.

Omdat je als logopediste geregeld een cliënt met autisme over de vloer krijgt. Deze kinderen of jongeren vragen vaak een andere aanpak dan je gewoon bent. Dit educatief pakket biedt je tips en tricks om hen vanaf het begin een efficiënte begeleiding te bieden die hun ontwikkeling zinvol stimuleert. Het pakket verruimt je kennis, vergroot je ideeënvijver en geeft je praktische handvaten om meteen mee aan de slag te gaan. Bekijk dit e-learning traject.

Waakzame zorg of verbindend gezag staat ervoor om aanwezig te zijn in het leven van de ander, het tonen van interesse met wie de ander omgaat. Het gaat echter niet om de vriend worden van de ander, het toont dat je bezorgd bent en dat je ook van daaruit grenzen en regels stelt. Bekijk dit e-learning traject.

Van een klein kwaaltje tot chronische pijn, iedereen wordt al wel eens geconfronteerd met pijn. Maar wat als iemand over- of ondergevoelig is voor pijn? Wat als communiceren rond pijn niet zo vanzelfsprekend is? Wat als er helemaal geen taal is om hulp te vragen? In deze cursus bekijken we welke parameters pijn heeft en hoe we daarover helder kunnen communiceren met mensen met autisme. Met heel veel tips voor zowel mensen met autisme en een normale begaafdheid als een verstandelijke beperking. Bekijk dit e-learning traject.

Communiceren doe je niet zomaar. De boodschap die je uitzendt, is altijd bedoeld om één of ander effect te veroorzaken. Je wil bevestiging krijgen, een antwoord te weten komen, banden aanhalen, dingen vermijden enzovoort. Dit zijn communicatiefuncties.

De meeste kinderen leren al heel vroeg in hun ontwikkeling dat ze met geluiden, gebaren of woorden een effect veroorzaken. Dit motiveert hen om te blijven communiceren. Maar bij sommige kinderen blijft dat inzicht achterwege. Sommigen praten wel, maar communiceren niet. Of ze communiceren op een rigide manier.

In deze e-learning cursus kom je te weten wat je kan doen om communicatiefuncties in de verf te zetten en aan te moedigen wanneer die ontwikkeling niet vanzelf verloopt. Bekijk dit e-learning traject.

Koop geen kat in een zak!

Elk e-learning traject heeft één gratis les. Zo weet je voor je het traject koopt of dit wel écht is wat je zoekt. Je kan de gratis les bekijken op de pagina van het e-learning traject.

studiedag of interne opleiding?

Heb je iets specifiek in gedachten? Of wil je weten in welke verschillende cursussen je allemaal bij ons kan aanvragen? Klik dan op onderstaande knop voor een uitgebreide lijst bomvol interessante onderwerpen.

Boek een cursus uit ons aanbod

Helder communiceren is superbelangrijk. Zeker in situaties waar communicatie niet vanzelfsprekend is.Vanuit onze jarenlange ervaring met autisme zijn wij daar erg goed in geworden. Die vaardigheid brengen wij graag over, op een heldere manier natuurlijk. Of het nu gaat over autisme, verstandelijke beperking, dementie, hoogsensitiviteit, moeilijk gedrag… Hieronder zie je enkele cursussen die je bij ons kan volgen:

e-learning traject aankopen voor een grote groep?

Ben je een grote toffe bende en willen jullie allemaal tegelijk jullie kennis bijscherpen? Perfect! Neem zeker contact met ons op, zo kunnen we de mogelijkheden bekijken en een prijs op maat geven. Dat komt voordeliger uit dan individuele inschrijvingen. Wij kijken er al naar uit! 

Beluister onze podcast

Hier gaan we dieper in op wat ons bezighoudt binnen het brede thema van ontwikkelingsstoornissen. Soms stellen we vragen, soms geven we antwoorden, maar altijd zoeken we verdieping op.

Een passie voor boeken en artikels

Als we niet aan het lesgeven zijn, podcasts aan het luisteren (of maken) zijn, dan ligt onze pen niet ver weg (of het toetsenbord van onze trouwe laptop). Steven heeft al verschillende boeken geschreven en heeft deze passie bij Veerle aangewakkerd. Maar aangezien dit laatste nog even toekomstmuziek is, willen we jullie niet op je honger laten zitten. Je kan een je gezellig nestelen met een interessant artikel over verschillende onderwerpen. Benieuwd? Klik op onderstaande knop!

Hou jij van kadootjes?

Laat je e-mailadres achter. Wij sturen je nieuws over nieuwe podcasts, artikels, opleidingen. Vertel het als eerste aan je collega’s en word hun heldere held.